Над 300 вина и ракии се състезават на "Винария 2018"

Над 300 вина и ракии се състезават на

Над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за "Златен ритон" в Международния конкурс "Винария 2018". Напитките се оценяват от 20-членно жури, в което участват утвърдени дегустатори от страната и чужбина, съобщиха от Националната лозаро-винарска камара.

"Международният конкурс се провежда според правилата и критериите на най-авторитетните конкурси по света, за да осигури възможност за международно признание на участващите производители. "Изискванията по оценяване на пробите вино и тази година са изцяло съобразени със стандартите на Международната организация по лозата и виното OIV, със 100-балната система и дегустационен лист", посочи председателят на Съюза на енолозите в България Станимир Стоянов. Той уточни, че системата е световно призната и гарантира обективност, затова и голяма част от международните конкурси работят с нея. Според него на "Винария 2018" ще има интересни вина от последна реколта и червени купажни вина от 2016 година с високо качество и модерен стил.

Международните дегустации са организирани от Националната лозаро-винарска камара и Съюза на енолозите в България с подкрепата на Международен панаир Пловдив и се провеждат от 16 до 19 февруари 2018 г. в Пловдив./ БНТ

Коментари

Още от последните новини