Над 12 хиляди деца в България са напълно ваксинирани срещу ковид

Над 12 хиляди деца в България са напълно ваксинирани срещу ковид - E-Burgas.com
Снимка: ВМА

Със завършена ваксинация срещу са COVID-19 са 12 136 деца в България, предава БТА. Имунизираните с първа доза от ваксините срещу COVID-19 са 16 195 деца. До момента са поставени общо 28 331 ваксини при деца от 12 до 17 г., включително. Ваксинирането против коронавирусната инфекция не замества ваксинопрофилактиката по отношение на другите инфекциозни заболявания, напомниха от МЗ.

Децата над 12-годишна възраст могат да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 с ваксините на производителите "Пфайзер" и "Модерна". Имунизирането се осъществява по общия ред, като е необходимо единият от родителите да попълни формуляра за информирано съгласие. Кратките характеристики на разрешените за употреба ваксини за възрастовата група 12-17 г. са публикувани на интернет страницата на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Свързани статии
Ваксинират възрастни хора директно в пенсионерските клубове в Бургас Ето къде може да се ваксинирате днес и утре 30 300 българи се ваксинираха вчера, 5 703 се заразиха СЗО: Омикрон е особено опасен за неваксинираните Опашки за ваксинация в Бургас: Желаещите за бустер са в пъти вече от тези за първа игла Над 300 души се ваксинираха в дежурните кабинети в област Бургас вчера 5524 са новите случаи у нас, над 35 хил. души са се ваксинирали Бургаските пенсионери с по-лесен достъп до ваксините Желаещи мога да се ваксинират и на 1 януари, ето къде В цялата страна работят пунктове за ваксинация днес
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини