Над 1 тон капачки събрани за рекордно кратко време в сърцето на "Тройката"

Над 1 тон капачки събрани за рекордно кратко време в сърцето на

Над 1000 кг капачки, събрани за рекордно кратко време, предадоха от клуб „България за младите“ към ГЕРБ на УМБАЛ-Бургас. Инициативата стартира през януари тази година и вече общото количество събран пластмасов материал надхвърля 6 тона. Така инициаторите на благородната кауза се приближават с още една крачка напред към голяма цел – рециклиране на пластмаса за закупуване на реаномобил с апаратура за бебета.

Добрият пример и позитивната акция не остават само в рамките на морския град. „Имахме разговори с много други градове, те сами ни търсят, след като са научили от Фейсбук и от медиите за поставеното на площад „Тройката сърце“. Ахтопол. Лозенец, Ямбол, София, Кюстендил са част от населените места, проявили интерес към масовото събиране на капачки. Много голяма подкрепа получаваме и от заведенията в Бургас. Много е удовлетворяващо, когато виждаме хора на различна възраст да носят цели туби с капачки“, споделя Таня Анестиева, член на клуба.

От „България за младите“ отчитат, че летният сезон е повлиял положително на инициативата, тъй като „Голямото сърце на Бургас“ беше изпразвано по два пъти на седмица от членовете на клуба.

Желаещите да се информират за развитието на кампанията могат да го направят във Фейсбук на https://www.fb.com/FillBurgasBigHeart. На нея ще бъде публикувана информация за предадените количества, както и видовете пластмаса, която може да бъде събирана.

 

Коментари

Още от последните новини