Националките по волейбол до 17 години с първа победа на европейското

Националките по волейбол до 17 години с първа победа на европейското - E-Burgas.com

Националният отбор на България по волейбол за девойки под 17 години записа първа победа на европейското първенство за тази възраст предаде "БНР". Момичетата на Диян Боюклиев се наложиха над домакините от Черна гора с 3:2 (25:23, 16:25, 25:19, 15:25, 15:10) в мач от група I на надпреварата, изигран в Подгорица. 

Така родните представителки заемат четвъртата позиция с 2 точки (1 победа, 1 загуба), черногорките са на последната шеста позиция с 1 точка. 

Младите "лъвици" доминираха в първата част, като в ключовите моменти позволиха на съперника да се доближи максимално. Те обаче успяха да удържат атаките и да затворят след 25:23. Във втория гейм нещата се обърнаха - домакините имаха пълен превес над нашите момичета и успяха да изравнят резултата, 

Това повлия на играта ни в следващата част - българките бяха по-мобилизирани и играха равностойно с волейболистките на Златко Чачич. Постепенно "лъвиците" се откъснаха и поведоха отново в двубоя след 25:19. 

В началото на четвъртия гейм двата отбора отново бяха равностойни, но състезателките на Диян Боюклиев не съумяха да запазят темпото и позволиха на домакините да ги надиграят и да вкарат срещата в тайбрек. 

В него отново се видя друго лице на родния тим, който се поздрави с първия си успех след 15:10 и 3:2 гейма. 

Най-резултатна бе Виктория Коева с 13 точки (1 ас, 1 блокада), 11 добави Ива Дудова (2 аса, 1 блокада). За съперника Майда Чакар бе над всички с 18 точки (2 аса, 2 блокади), Наталия Влаович приключи с 15 точки (1 ас, 1 блокада). 

Днес България среща Словакия, а Черна гора  - Словения. Срещите са от 18:30 и 21:00 ч. 

Коментари

Още от последните новини