Националите ни по подводен риболов осми на евро-африканското в Дания

Националите ни по подводен риболов осми на евро-африканското в Дания - E-Burgas.com

Шампионите от КПР "Черноморец" ще се борят да завоюват титла за Бургас и на Държавното първенство

Националният ни отбор по подводен риболов, воден от 9-кратния абсолютен шампион на България - Валентин Люцканов от КПР "Черноморец" - Бургас се класира осми на 32-то Евро-Африканското първенство.

Шампионатът, поставил своеобразен рекорд от участници, се проведе миналата седмица в Свендборг, Дания. Общо 34 отбора, от които 19 мъжки и за първи път -15 женски влязоха в надпреварата за престижната титла.

Националите ни - Валентин Люцканов и Пламен Арабаджиев от "Черноморец" Бургас,  Анастас Бъчваров от "Марлин", Приморско и Мирослав Илчев от Несебър, постигнаха целта си. Високият им резултат, извоюва на България квота за участие в Световното първенство по подводен риболов, което ще се проведе в Италия през 2020 година.

Резултатът им от първия състезателен ден се оказа финален за Евро-Африканското първенство`2019. Причината е фатален инцидент с един от португалските участници, който остана завинаги в студените води на Балтийско море, по време на втория ден от екстремната надпревара.  

Сега бургаските национали - Валентин Люцканов и Пламен Арабаджиев, заедно със съотборниците си от КПР "Черноморец" ще се борят за титла за Бургас. Те се подготвят за предстоящото Държавно първенство, което ще се проведе на 21 и 22 септември, в акваторията между Маслен нос и плаж Оазис.

Желанието на бургаските момчета е да запазят отборната и индивидуалната си титли, които завоюваха през 2018.

Коментари

Още от последните новини