Национален детски турнир по кудо ще се проведе в Поморие

Национален детски турнир по кудо ще се проведе в Поморие - E-Burgas.com

Община Поморие и Клуб по бойни изкуства „Поморие“, организират първия за града ни Национален детски турнир по кудо. За купата на Община Поморие ще се състезават над 60 участници, от 6 до 16-годишна възраст, от Сопот, Бургас, Шумен, Хасково, София и други градове.
Официалното откриване на турнира ще се състои на 09.04.2017 г. /неделя/, от 10.30 часа, в Спортна зала на Грандхотел Поморие. Кудо е контактен боен спорт, адаптиран за водене на спортен двубой, с разнообразен набор от най-ефективни техники за защита и нападение.
Целта е постигане на максимална ефективност за минимално време, при минимум разход на енергия и на движения. В Кудо се изучават и използват всички възможни похвати. Разрешени са удари с ръце и крака в краката, тялото и главата на противника, използване на колене и лакти, захвати и удари от захват, хвърляния и борба в партер. Разрешени са също и заключвания на лакътната става, ахилеса и др. прийоми.
Състезателните схватки са едно изпълнено с много адреналин преживяване за любителите на екстремалните бойните спортове. Подходящ спорт за малки и големи! Кудо е съвременен боен спорт, защото отговаря на всички потребности и изисквания на съвременните млади хора, които харесват и искат да придобият комплексни бойни умения.

Коментари

Още от последните новини