МВР пуска поръчки за 13 млн. лв.

 МВР пуска поръчки за 13 млн. лв. - E-Burgas.com

Министерството на вътрешните работи ще възложи обществени поръчки за доставка не вещево имущество на прогнозна стойност 13 100 000 лева. Това обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев, предаде БГНЕС.
Радев припомня, че МВР е имала проблем с вещевото осигуряване „по редица обективни и субективни причини“. „Поради системното неизпълнение на вещевото осигуряване в МВР, през 2017 г., се предвиди изплащането на средства за служителите в общ размер от 17 474 000 лева. Към днешна дата, реално изплатените средства възлизат на близо 17 030 000 лева“, отбелязва той в отговор на въпрос за служебното облекло и обувки на служителите във вътрешното ведомство.
Министърът посочва, че през 2018 г. вещевото осигуряване е осигурено в срок и с ново качество. „От началото на 2018 г. се проведоха редица срещи с работодателски организации за разширяване обхвата на потенциалните доставчици. На профила на купувача се обявяват техническите спецификации с цел да бъдат направени корекции към най-новите изисквания за качество на материалите и изделията за вещево осигуряване. Поръчките се популяризират в интернет и чрез браншовите организации, за да бъдат привлечени повече конкуриращи се участници. Така постигаме по-добра цена и осигуряваме по-добро качество на доставките“, обяснява министърът. За 2016 г. и 2017 г. определеният размер на сумата за униформено облекло е 400 лв. за година. На служителите, които ползват униформено облекло, не се изплащат парични средства, а ежегодно се предоставя униформено облекло до размера, определен от министъра на вътрешните работи.

Коментари

Още от последните новини