МВР: Към момента всички пожари са локализирани

МВР: Към момента всички пожари са локализирани - E-Burgas.com

За изминалото денонощие 198 пожара са гасили пожарникари, горски служители, с подкрепата на Българската армия и на доброволци. Към момента всички пожари на територията на страната са локализирани, съобщиха от МВР.

18 остават под наблюдение, сред тях този при Велинград, който късно снощи беше ограничен и днес се извършват активни действия по погасяването му, при Кърджали, Кюстендил и Перник. Направена е необходимата организация за продължаване на усилията днес, включително и с оглед недопускане на нови пожари.

На този етап няма ситуация, която да предполага евакуация на жители на населени места, но пожарникари и полицаи, чиято основна задача е запазване на живота и здравето на хората, имат готовност при възникване на необходимост.

Активно работят екипите за ограничаване на огъня в Република Северна Македония, основната задача е да не допуснат да достигне територията на България. Пожарът е все още на няколко километра, няма аларма, която да повишава нашето внимание за опасност, съобщи директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Коментари

Още от последните новини