МВР даде брифинг сред акцията: 12 души били задържани, останалите се разминали само с актове

МВР даде брифинг сред акцията: 12 души били задържани, останалите се разминали само с актове - E-Burgas.com

С цел да се освободи движението, бяха освободени тенти и палатки.Те бяха нерегламентирани, не бяха с разрешение от СО. Това заявиха на брифинг от СДВР. В 4.30 ч. тази сутрин пристъпихме към действие на три места в центъра на София. Разпоредихме на гражданите да освободят пътното платно и да приберат палатките”, каза Тони Тодоров, заместник началник на отдел охранителна полиция в СДВР.

"Физическа сила е използвана само срещу едно лице. Но тя беше в рамките на нашите правомощия. Човекът бе хванат под мишница и изведени от кръстовището. Провеждаха се съвсем нормални разговори с протестиращите", разкриха от СДВР.

Има задържани 12 лица, 8 от тях са в Първо районно. Те са задържани заради неизпълнение на полицейски изпълнения. Лицата ще бъдат освободени след съставени актове.

Постъпиха стотици жалби срещу блокирането на кръстовищата. Една от тях беше с 442 подписа. "На базата на недоволството и на това, че може да има ескалация на напрежението, бяха премахнати палатките на протестиращите", разкри Тодоров.

Няма да се позволява паркирането на кръстовищата. Две жалби са подадени в СДВР заради напрежението на форума на ГЕРБ. От ГЕРБ също има подаден сигнал до полицията.

Свързани статии
Здравният министър: Държим пандемията на каишка Наблюдава се трайна тенденция за намаляване на забарзените Доц. Ангел Кунчев: Още сме първи по смъртност от вируса, но забoлелите намаляват НА ЖИВО: Кметът и щабът с последни новини за коронавируса в Бургас
Тагове
брифинг сдвр
Коментари

Още от последните новини