Мутафчийски: По Черноморието има повече софийски коли отколкото местни

Мутафчийски: По Черноморието има повече софийски коли отколкото местни - E-Burgas.com
Архив

Председателят на Националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че има сигнали за пристигане на много хора в Банско, а в малки градчета по Черноморието имало повече софийски коли, отколкото месни.

„Разчитахме на вербални послания за ограничаване на пътуванията, но хората не се вслушаха. 99.9% от гражданите осъзнават това, което се случва и съдействат, но една малка част водят нещата към провал. Не можеше да стоим ние и правителството безучастно в такъв момент“, каза Мутафчийски.

Той припомни, че работещите в магазините трябва да имат лични предпазни средства, а пазаруващите да са с маски. „Колкото повече продължава епидемията, медицинските ресурси се стопяват, заради големия броя заразени лекари, сестри, санитари“, допълни Мутафчийски. Той уточни, че едно от първите условия за освобождаване на живота, е да има свободни медицински ресурси.

Свързани статии
Акция "Скорост и пешеходци" до неделя АПИ: Утре ще вали сняг, подгответе автомобилите за зимни условия Митницата продава на търг коли, иззети на границата с Турция Ген. Мутафчийски: До края на годината ще имаме 12 млн.ваксини, отварятнето на фитнесите е опасно Ген. Мутафчийски: Побеждаваме пандемията, до април можем да ваксинираме 100 хил.души КАТ събра над 100 милиона лева от глоби за година АПИ: Нов хаос с е-винетките и през декември Боларди ще разделят автомобили от пешеходци в Бургас (Снимки) АПИ към шофьорите: Приготвяйте автомобилите за зимния сезон Продължава премахването на стари таратайки пред блоковете в Бургас
Тагове
мутафчийски автомобили
Коментари

Още от последните новини