МРРБ: Пътят за Ветрен ще бъде готов до края на годината

МРРБ: Пътят за Ветрен ще бъде готов до края на годината - E-Burgas.com

През миналата година беше ремонтирано дясното платно. сега идва ред на лявото

През тази година е предвидено да завърши ремонтът на  7,8-километровия участък от републиканския път София – Карлово – Бургас в участъка от кв. „Ветрен“ до Бургас. През миналата година беше ремонтирано дясното платно в посока от края на кв. „Ветрен“ към входа на Бургас. Предстои да бъдат възложени строително-монтажни работи и в лявото пътно платно – от изхода на Бургас до началото на кв. „Ветрен“.

Това съобщи при участието си в парламентарния контрол днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Общата стойност на е 9 800 000 лв. Финансирането се осигурява съвместно от Агенция „Пътна инфраструктура“ и община Бургас. 8,3 млн. лв. ще бъдат осигурени от АПИ, а 1,5 млн. лв. са за сметка на местната администрация, която трябва да извърши организирането, възлагането и контрола на изпълнението, обясни регионалният министър.

Отсечката е от важно значение за региона, тъй като по нея преминава тежкотоварният трафик от автомагистрала „Тракия“ в посока от и към граничните пунктове за Турция и Гърция и за Южното Черноморие, както и интензивният през летните месеци транспортен поток към и от курортен комплекс „Слънчев бряг“ и гр. Варна.

Коментари

Още от последните новини