Министър Пенов: Надявам се да не се стигне до неприсъствено обучение заради липса на отопление

Министър Пенов: Надявам се да не се стигне до неприсъствено обучение заради липса на отопление - E-Burgas.com

Желанието ни е тази учебна година да бъде присъствена, дано да имаме късмета и възможността това да се реализира. Това заяви в "Денят започва" служебният министър на образованието проф. д-р Сашо Пенов по повод старта на новата учебна година.

Смятам, че цялото общество иска да се направи всичко възможно, за да бъде трайно установено присъственото обучение. Ясно е голямото му значение и ролята му за образователната среда, каза той.

Министърът заяви още, че е направен анализ и е събрана информация кои училища с какво гориво се отопляват. Предстои по-нататъшен анализ на цялата система на училищната мрежа, за да се види, с оглед на цялото икономическо състояние, какви ще бъдат необходимите мерки.

Но е категоричен, че предварителното говорене е хипотетично и трябва да се стигне до реални ситуации, за да се прецени какви са възможностите за покриване на нуждите със средства в рамките на закона.

"При конкретни казуси вбъдеще, когато бъдат изработени бюджетите, ще се преценява какви конкретни мерки ще се предприемат в тази посока. Зависи от конкретната ситуация коя дейност ще бъде избрана. Надявам се, че ситуацията ще бъда такава, че няма да има нужда от неприсъствено обучение заради мерки, свързани със стойността на енергоносителите", каза министър Пенов.

Коментари

Още от последните новини