Министър Денков: Край на онлайн обучението, ако тестването мине гладко

Министър Денков: Край на онлайн обучението, ако тестването мине гладко - E-Burgas.com

"Ако успеем заедно в тестването на децата, това означава, че оттук нататък може би никога повече няма да се наложи да ги оставим на дистанционно обучение заради Covid-19“. Думите на министъра на образованието са цитирани на фейсбук страницата на МОН..

Министър Денков отбеляза, че децата, които учат онлайн заради липса на тестове, ще влязат в клас веднага, след като бъдат доставени количества от новите поръчки. Създадена е организация в рамките на един ден тестовете да бъдат разпределени из училищата в страната.

Свързани статии
Обмислят учебната година да започва от първия понеделник на септемвриУчениците със зелен сертификат се връщат в класУчат деца в несебърски села как да ползват интернет безопасноДенков: Големите ученици се връщат в клас, когато заболеваемостта спаднеПристигнаха новите ковид тестове за деца, този път ще има и за област БургасДеца от 1 до 4 клас в 13 области се връщат в клас, Бургас остана без тестовеСиндикат: 87% от учителите не са готови да правят тестове на децатаУчениците до 4 клас ще учат само присъствено, ако се тестватНяма да тестват преболедували и ваксинирани ученици на входа на училището Напредък: Ваксинираха се 40% учители и 5% ученици
Тагове
ученици
Коментари

Още от последните новини