Министър Балтова: Летните туристи са се увеличили с 83%

Министър Балтова: Летните туристи са се увеличили с 83% - E-Burgas.com

"Категорично се радваме на отличен летен сезон, защото броят на посетителите наближава около 3 милиона - това е ръст с 83% спрямо миналата година", каза служебният министър на туризма Стела Балтова, цитирана от mediapool.bg.

През първите пет месеца на тази година България е отчитала само спадове, но това се е променило.

Според Балтова ръстът на летния сезон се дължи на на отговорността на персонала в заведенията и хотелите за спазването на противоепидемичните мерки, а и самите посетители, които също проявявали отговорност.

Тя заяви, че тyристите от Румъния, Полша, Украйна, Чехия и Турция са най-многобройни по Черноморието. Най-голям е ръстът на украинците - цели четири пъти.

Свързани статии
Румънци и поляци спасили сезона в курортите ни Хотели и заведения с ваксинирани служители ще работят и при ковид мерки Над 2,5 млн. туристи почивали в България от началото на май Мизерни условия, лоша хигиена и скъпи чадъри сред основните оплаквания на туристите по Черноморието Много успешен летен сезон по Южното Черноморие, семейният туризъм тържествува Почти на 100% са запълнени местата за настаняване в Слънчев бряг Румънци спасили сезона у нас през юни Туристи от Румъния, Полша и Израел дошли на море край Бургас през май Първите руски туристи идват в Бургас с два полета днес Русия възобновява полетите до България, ще живне ли сезонът в Бургаско?
Тагове
Балтова туристи
Коментари

Още от последните новини