Министър Балтова: Летните туристи са се увеличили с 83%

Министър Балтова: Летните туристи са се увеличили с 83% - E-Burgas.com

"Категорично се радваме на отличен летен сезон, защото броят на посетителите наближава около 3 милиона - това е ръст с 83% спрямо миналата година", каза служебният министър на туризма Стела Балтова, цитирана от mediapool.bg.

През първите пет месеца на тази година България е отчитала само спадове, но това се е променило.

Според Балтова ръстът на летния сезон се дължи на на отговорността на персонала в заведенията и хотелите за спазването на противоепидемичните мерки, а и самите посетители, които също проявявали отговорност.

Тя заяви, че тyристите от Румъния, Полша, Украйна, Чехия и Турция са най-многобройни по Черноморието. Най-голям е ръстът на украинците - цели четири пъти.

Свързани статии
Поморие в готовност за летния сезон, очаква първите туристи Първите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидат Чакаме едва 50 хиляди руснаци да почиват у нас през лятото Първият чартърен полет на летище Бургас се очаква на 10 април Христо Проданов: Руските летовници ще почиват в Турция и Кипър, не у нас Европейски туроператори се отказват от резервациите си у нас Експерт: Ще загубим и руски и украински туристи Хотелиери и туроператори: Още един провален туристически сезон! Ахелой ще има собствен туристически център Първите туристи идват на морето още в началото на април
Тагове
Балтова туристи
Коментари

Още от последните новини