Министър Ангелов: В болниците има цели семейства, боледуват много бременни жени и млади хора

Министър Ангелов:  В болниците има цели семейства, боледуват много бременни жени и млади хора - E-Burgas.com

"Войните ни на първа линия са там, защото са ваксинирани и са здрави" заяви здравният министър

Продължават разговорите за осигуряване на допълнително количество ваксина, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовен брифинг по повод ситуацията с Covid-19 у нас. 

"Тази криза отваря няколко проблема, които стават все по-видими. Третата вълна не прилича по нищо на втората. Почти цели фамилии са болни. Много майки, бременни жени и млади хора са в лечебните заведения. 

По думите му болниците продължават да се справят с тази ситуация и България ще излезе успешно от третата вълна. Системата е обезпечена с допълнителни лекарства и предпазни средства. 

"Числото на починалите е това, което ми тежи най-много. Каквито и тенденции да коментираме, те няма да се върнат. За тези хора истината е най-жестока. Тук искам да отправя един апел към всички, които се съмняват в този вирус и разпространяват мнения - истината стои пред очите на всички и тя е много жестока."  заяви Ангелов. 

71 година е средната възраст на починалите. 

Той добави, че третата вълна се различава по втората по още един фактор - медиците, които са се ваксинирали по време на първата фаза през януари не боледуват и това няма да доведе до недостиг на медицински персонал в лечебните заведения.

 

Коментари

Още от последните новини