Минималната работна заплата става 710 лв.

 Минималната работна заплата става 710 лв.  - E-Burgas.com

Стана ясно кога ще бъде повишена минималната заплата.

Увеличението на минималната работна заплата ще е чак през март. Планира се тя да стане 710 лева от сегашните 650 лв., въпреки че в споразумението беше записано 700 лв.

Финансовият министър Асен Василев обяви, че тя се обвързва с бюджета за 2022 г., а той тепърва започва да се подготвя.

Очаква се той да се приеме в края на февруари месец.

Параметрите по бюджет 2022 все ще се уточняват през следващите две седмици. Отсега е ясно, че за да залегнат плановете на правителството за следващите 4 години ще се направи актуализация в средата на 2022 г, пише факти.бг.

От бизнеса предупредиха, че тази мярка може вместо до увеличение на доходите да доведе до съкращения на персонал.

Свързани статии
Средната пенсия в област Бургас е по-висока от минималната заплата Кога може да очакваме спад на инфлацията у нас? Синдикатите искат 1400 лева минимална заплата от 2026 година ООН с мрачна прогноза за цените на храните Експерт: Олиото ще поскъпне с 50%, внасяме зърно от радиоактивни райони в Украйна Печалбите на банките у нас продължават да нарастват Икономисти говорят за забавяне на инфлацията Служебният вицепремиер: Без приет бюджет не може да се актуализира минималната работна залата Скъпотия: Сиренето, кашкавалът, маслото и яйцата отново поскъпват Близо 1000 фирми ще получат безвъзмездно 260 млн. лв.
Тагове
заплата пари
Коментари

Още от последните новини