Минималната работна заплата става 710 лв.

 Минималната работна заплата става 710 лв. - E-Burgas.com

Стана ясно кога ще бъде повишена минималната заплата.

Увеличението на минималната работна заплата ще е чак през март. Планира се тя да стане 710 лева от сегашните 650 лв., въпреки че в споразумението беше записано 700 лв.

Финансовият министър Асен Василев обяви, че тя се обвързва с бюджета за 2022 г., а той тепърва започва да се подготвя.

Очаква се той да се приеме в края на февруари месец.

Параметрите по бюджет 2022 все ще се уточняват през следващите две седмици. Отсега е ясно, че за да залегнат плановете на правителството за следващите 4 години ще се направи актуализация в средата на 2022 г, пише факти.бг.

От бизнеса предупредиха, че тази мярка може вместо до увеличение на доходите да доведе до съкращения на персонал.

Свързани статии
Икономисти говорят за забавяне на инфлациятаСлужебният вицепремиер: Без приет бюджет не може да се актуализира минималната работна залатаСкъпотия: Сиренето, кашкавалът, маслото и яйцата отново поскъпватБлизо 1000 фирми ще получат безвъзмездно 260 млн. лв.КНСБ настоява за 800 лева минимална заплата от октомвриСредната работна заплата прехвърли 1000 лева във всички региониБез второ увеличение на минималната работна заплата до края на 2022Прогноза: Българските картофи ще поскъпнат двойноОбласт Бургас е на 11-то място в страната с 1272 лв. средна заплата Над 75% от българите се затрудняват да покриват ежедневните си разходи
Тагове
заплата пари
Коментари

Още от последните новини