Мениджър на Черноморец похарчил 18 бона за вечеря

Мениджър на Черноморец похарчил  18 бона за вечеря - E-Burgas.com

BukovacУправата на Черноморец се сблъска с нови проблеми наследени от ерата Балъков. На фона на ужасяващото финансово състояние на клуба и постоянно трупащите се дългове се прибавиха и нови искове от страна на футболисти играли в тима по времето на Краимир Балъков.Като капак и бургаският хотел Приморец се прибавя към фирмите, които претендират да получат пари от почти фалиралото АД. Оказа се , че в този хотел са живеели  двама от мениджърите на клуба по време на златните времена между 2009 и 2011 година. Става въпрос за сърбина Душан Буковац и италианецът Джанпиеро Персикети .

Двамата са обитавали луксозни апартаменти в продължение на осем месеца  Любопитно е, че на тях са им били предложени места в хотелите "България" и Гранд- хотел Поморие, които са собственост на Петрол Холдинг. Те обаче са отказали по неясни причини. Така за престоя си двамата са натрупали сметка от над 200 хиляди лева. Нощувката в такъв апартамент в хотела се плаща по 500 лева на вечер. Отделно Персикети и Буковац са си прекарвали царски в хотела. Изпратената сметка от страна на управата на" Приморец"  е показала, че само за уиски чужденците са похарчили 10  хиляди лева. Отделно те са ползвали много усилено рум- сървиз, койтго струва на клуба други 24 хиляди лева. От справката става ясно, че мениджърите са правели много щедри вечери със свои гости също на гърба на Черноморец.

От докумените се вижда, че Душан Буковац е имал разточителна вечеря през лятото на 2010 година, за която е издадена фактура за 17800 лева. В менюто на сърбина и неговите гости са били включени специалитети като Кордон Бльо, руски пелмени с трюфели и френско вино от 1971 година. Не е ясно кои са били гостите на Букован, но от сметката се вижда, че компанията е прекарала отлично вечерта. Персикети пък има косумирана закуска, за която е начислена сметка в размер на 1200 лева. В поръчаното меню има и френски коняк Реми Мартен - 100 грама.

Общата сметка, която двамата са навъртели на клуба е в размер на 231 хиляди лева. Италианецът и сърбинът  не са платили нито стотинка от джоба си и всички разходи са прехвълени на футболния клуб. Те са получили картбланш от тогавашният главен мениджър Красимир Балъков да харчат без да се притесняват от разходите. Сега обаче сметката трябва се плаща и то  в много тежки условия за бургаския клуб. Душан Буковац и Джанпиеро Персикети дойдоха в Черноморец по настояване на Балъков и директора Фреди Бобич. Функцията на двамата беше да правят селекцията в клуба и да водят качествени футоблисти от чужбина. Те имаха и задача да пласират бургаски играчи в чужди клубове на добри цени. Заплатата на Буковац беше в резмер на 20 хиляди евро на месец . Персикети получавше идентична сума. Осве , че ползваха луксозните ВИП - апартамети на хотел , те имаха на разположение собствени служебни автомобили, телефони без лимит на разговорите и други екстри. Резултатът от тяхната работа обаче се изрази само в   допълнители разходи за клуба и натрупване на пасиви. От ПСФК Черноморец са заявили на управата на хотела, че не могат да платят цялата сметка веднага и ще се наложи да бъде изготвена схема на разсрочване. С днешна дата парите са почти изчистени.

 Ръководството на Черноморец още ближе рани от ерата Балъков. Тя  още влияе върху  балансите на бюджета, който е скърпван с огромни усилия от изпълнителния директор Пламен Киряков. Той е получил пълномащия от президента Митко Събев да управлява клуба и се ползва пълното му доверие. Самият Събев е кредитор на дружеството с 19 милиона лева. За миналата година той е дал 600 хиляди лева лични пари.

Босът имал е желание  и да продаде акциите се в Черноморец. Преди време  Събев е ходил до Хонг Конг за да предлага своя пакет от АД- то. На този етап интерес има само от китайски предприемачи, които обаче били съгласни да купят акциите само ако бъдат изчистени загубите и дълговете, които общо са в размер на 70 милиона лева.  Това обаче не е възможно с днешната дата и сделките са пропаднали.

Коментари

Още от последните новини