Международен танцово-гимнастически фестивал ще се проведе в Бургас

Международен танцово-гимнастически фестивал ще се проведе в Бургас - E-Burgas.com
Веселина Деведжиева от община Бургас /вдясно/ и Климентина Неделчева от Организационния комитет за фестивала

Международен танцово-гимнастически фестивал ще се проведе в Бургас от седми до девети юли. В него ще се включат над 350 участници от пет страни. Ще има спортисти от Гърция, Италия, Турция, Румъния и България. Те ще покажат своите умения на специално изградена сцена пред Морското казино в Бургас. 

Събитието се провежда за четвърта поредна година, но до сега се е правило в Несебър. Сега Бургас ще бъде домакин на фестивала за пръв път. 

"Целта ни е във фестивала да участват деца от целия свят, които да покажат таланта си", заяви по време на предварителнатa пресконференция във връска с провеждането на проявата Климентина Неделчева от Организационния комитет за събитието. Тя обясни, че инициативата няма състезателен характер, но награди така или иначе са предвидени за всички участници. Ще има например приз за артистичност, за дебют и други, като целта е спортистите да бъдат поощрени и да си тръгнат от Бургас доволни. В пресконференцията участва и Веселина Деведжиева, Началник Отдел "Спорт, превенции и младежки дейности" в Община Бургас.

Фестивалът ще бъде официлано открит идния петък от 20.30 часа. Тренировките на отборите обаче ще започнат няколко часа по-рано. В 20.50 часа ще бъде началото на изпълненията по програмата. В 21.45 часа участници от публиката ще могат да се качат на сцената и да танцуват зумба заедно. 

В трите фестивални дни са предвидени уъркшопове по йога, зумба и акробатика.

Церемонията по награждаването е насрочена за 20.00 часа в неделя.

 

Коментари