Мащабна полицейска операция срещу купен вот в Бургаско: 17 задържани

Мащабна полицейска операция срещу купен вот в Бургаско: 17 задържани - E-Burgas.com

 

*Бургас, 10 септември 2024 г.* – Днес в Бургаско бе проведена мащабна полицейска операция, насочена срещу купуването на гласове за предстоящите местни избори. В акцията, която продължи няколко часа, бяха задържани 17 души, заподозрени в участие в организирана схема за манипулиране на вота. Според информация от полицейските служби, операцията е част от по-широка национална кампания за осигуряване на честни и прозрачни избори.

Местните жители съобщават за засилено присъствие на полицаи в няколко населени места около Бургас, като някои от тях твърдят, че са били свидетели на претърсвания и изземване на документи и пари. Представители на властите потвърдиха, че разследването продължава с цел установяване на организаторите и останалите участници в схемата.

Очаква се случаят да бъде разгледан подробно от прокуратурата, която ще определи дали да повдигне обвинения срещу задържаните. Акцията идва в отговор на многобройни сигнали от граждани и неправителствени организации за манипулации на вота в региона.

Това не е първият път, когато Бургас е център на внимание в борбата срещу купения вот. Миналата година също бяха предприети подобни действия, което доведе до значителен спад в броя на нарушенията по време на изборния процес.

Местната власт изрази подкрепа за действията на органите на реда и призова гражданите да сигнализират при съмнения за нарушения.

Коментари

Още от последните новини