Малко Търново вече се готви за зимата

Малко Търново вече се готви за зимата  - E-Burgas.com

Общината дава над 100 хил. лв. за почистване на пътищата от сняг

В средата на месец август в община Малко Търново вече се готвят за зимата и снега. В сайта за обществени поръчки вече има обявена такава на стойност  101 750 лева без ДДС, които ще отидат за сезон 2016/2017. 

Зимното поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа на община Малко Търново е с дължина 80,100 км. В заданието на обществената поръчка за изброени всички участъци, където снегорините ще трябва да работят през зимата. 

В поръчката изрично се споменава, че  общината се намира в планински район и опасност от снегонавяване и заледяване има почти по всичките й пътища. Извършването на дейностите да бъде съобразено с трудните условия на движение – криви с малки радиуси, участъци с големи наклони, пътни участъци в близост до реки и водоеми, пътни кръстовища и тези с опасност от снегонавявания и заледявания. Зимното поддържане на пътищата включва комплекс от дейности, свързани с осигуряване на проходимостта им при зимни условия и премахване или ограничаване на неблагоприятното влияние на снега и леда върху условията на движение.

Участникът трябва да разполага минимум с три снегорина, булдозер, самосвал и автогрейдер с требло. Крайният срок за изпращане на оферти е 7, септември, а ден по-късно те ще бъдат отворено. 

 

Коментари

Още от последните новини