Малчугани от Центъра за работа с деца от улицата на гости на Zoo Burgas

Малчугани от Центъра за работа с деца от улицата на гости на Zoo Burgas - E-Burgas.com

Любознателност и изключителен интерес демонстрираха възпитаниците на Центъра за работа с деца от улицата - Община Бургас при традиционното си пролетно посещение в ZOO Burgas – кв. „Рудник”, организирано със съдействието на ОДМВР - Бургас.

Домакините – Кръстьо и Венета Дъбови търпеливо разказаха за всеки от над 70-те вида животни и птици, настанени за отглеждане в максимално близки до естествените природни условия. Децата се впечатлиха особено от гривестите бодливи свинчета, изстрелващи при опасност бодлите си в посока на нападателя и от сърничките, спасени от продажба, като бебета преди година и хранени с козе мляко в бебешки бутилки. Самият зоопарк, получил преди броени седмици лиценз от Министерството на околната среда и води, разполагащ с над 600 различни представители на дивата природа, предстои да бъде официално открит на 20 април от 11.00 ч. с атрактивна забавно-развлекателна програма. Малчуганите от Центъра за работа с деца от улицата бяха поканени за откриването от Кръстьо Дъбов, който успя да ги потопи в интригуващия и непознат свят на животинското и птиче царства, запознавайки стъпка по стъпка подрастващите с годините от развитието на ZOO Burgas.

Двойката бели полярни вълци, носатите мечета, лисиците, черните лебеди, африканските короновани жерави и не на последно място – камилчето Бейби позираха професионално за снимки с децата, положителното настроение на които се повишаваше след всяка следваща среща с екзотичните представители. Бум на емоции предизвикаха и бебетата в зоопарка – кенгурчето Валаби, напуснало за малко торбата на майка си, понитата, щраусчетата, козленцата и муфлончето, които умилиха не само децата от Центъра за работа с деца от улицата, но и техните ръководители.    

Посещението на малчуганите от Общинския център в ZOO Burgas – кв. „Рудник” бе организирано за пореден път със съдействието на ОДМВР – Бургас, като част от превантивната кампания на крайморската дирекция, обхващаща възпитаниците на общинския център от близо 13 години. До момента, чрез различни инициативи полицейските служители се опитват да подпомогнат социалните работници и педагозите от Центъра за работа с деца от улицата при изграждането на социални умения и повишаване на благосъстоянието на децата от малцинствен произход или в риск.

Коментари

Още от последните новини