Мъж поръчал взрив на бившата си в Айтоско, платил 2500 евро на извършителя

Мъж поръчал взрив на бившата си в Айтоско, платил 2500 евро на извършителя - E-Burgas.com

Самоделната граната се ударила в парапета на терасата и паднала в двора на къщата, където образувала малка яма

Поръчител и извършител на взрив от 19 февруари тази година са били задържани след акция на полицията. Това бе съобщено на извънреден брифинг на прокуратурата, в който взеха участие окръжният прокурор Георги Чинев и директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Радослав Сотиров. Те съобщиха подробности за тежкото престъпление., което е било разкрито близо 10 месеца по-късно. 

Деянието е извършено в айтоското село Черноград в имота на жена, където тя живее с родителите и детето си. Поръчител на взрива е бившият интимен партньор на жената, който е баща на детето й. Той платил 2500 евро на 35-годишен мъж от руенското село Дъскотна, който хвърлил самоделното взривно устройство. Той опитал да го хвърли в терасата на жената, но гранатата паднала в двора, където се взривила и образувала яма с размери 30/30 см. широчина и 8 см. дълбочина. От взривната вълна цялата къща се разтресла. 

В последствие в дома на извършителя са открити  ръчна бойна граната, една тортилова пресовка, капсул детонатор, огнеоперен шнур, запалка за ръчна граната и голямо количество патрони 22 калибър. Всички тези действия са под надзора на Окръжна прокуратура.

Мотивите за престъплението са обтегнатите отношения между поръчителят и бившата му половинка. Преди време той отказал да признае бащинството на детето си, като се наложило то да бъде доказвано по съдебен път. Той бил принуден от съда да плаща издръжка за бащинство, което в началото отказал да прави. 

През последните месеци от страна на прокуратурата са използвани всички доказателствени способи, включително специални разузнавателни средства. Двамата мъже са задържани за по 72 часа в ареста, след което от прокуратурата ще поискат постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". 
 

Коментари

Още от последните новини