Красимира Автанска, управител на White magic: Правилният професионален екип е най-важен за сватбеното тържество

Красимира Автанска, управител на White magic: Правилният професионален екип е най-важен за сватбеното тържество - E-Burgas.com

На Grand Wedding Expo сватбената агенция ще покаже авторска интерпретация на зимна декорация

Grand Wedding Expo събира всичко за сватбата на едно място, в един уикенд – 26 и 27 януари. Сцена на изложението ще бъде една автентична сватбена локация – Гранд Хотел и СПА Приморец. Освен домакин, 5-звездния Гранд е и инициатор на тематичното експо, което се организира напълно безвъзмездно и за участници, и за гости. Партньор на събитието е DJ, sound and light service. 

Подсъбития ще добавят финалните щрихи на цялостната картина от професионалния свят на сватбата – дегустации на сватбени менюта и торти, фотографска лекция, ревю булчински рокли и облекла за най-малките гости на тържеството, демонстрация изработване на сватбен букет, стилизация на булчинска прическа. Те ща са допълнение към постоянните мероприятия на сватбеното изложение. И в двата дни, младоженците, техните семейства и приятели са добре дошли да видят щандовете на сватбени агенции от Бургас и региона, които освен че ще представят свои декорации, ще са на разположение за консултация - заедно с фотографи, озвучители и DJ-и и други сватбени специалисти. Ще има и постоянна селекция булчински рокли на световен бранд, жива оригинална флорална декорация, както и богата презентация с над 400 базови модела брачни халки. Участниците в Grand Wedding Expo обещават многобройни интересни изненади за гостите на изложението.

Сред тях, е Красимира Автанска – автор, създател, управител на сватбена агенция White magic. Ето какво разказва тя – за експото, работата на сватбения агент и пътя към съвършения сватбен ден.

Г-жо Автанска, бихте ли представили себе си и сватбена агенция White magic? 

Казвам се Красимира Автанска. През 2007 г. в Бургас поставих началото на своята сватбена агенция White magic. В живота бялата магия не обещава да промени естествения ход на съдбата ви. Белият цвят обаче се асоциира с чистота и невинност. Белите магове пък лекуват, прогонват злите духове, помагат за добрите дела и       избавят от негативни мисли. Виждате ли с колко позитивност е заредено името на агенцията? Аз нямам за цел да променям съдби, но категорично се стремя  към завишаване на критерия и качеството в професията на сватбен агент, организатор и декоратор. 
  
  Кога е най-силният сватбен сезон в Бургас?

Разбираемо е летните месеци да са активните за сватбени тържества. Въздействието на морето, слънцето и изобщо контакта с природата, предразполагат за по-непринудени тържества, по-различна декорация и разбира се снимки на по-нетрадиционни места - което винаги е за предпочитание. В днешно време младоженците не бързат, а плануват доста напред във времето своето тържество, така че имат възможност да си изберат желана дата през топлите месеци.

Какво Ви мотивира да се включите в Grand Wedding Expo?

Обичам да участвам в изложения. Те са чудесна възможност да покажа в цялост идеите си за сватбена декорация, без да се съобразявам с външни влияния и позиции, а водена единствено от собственото си виждане за красиво и естетика. Стилът на един декоратор е най-отчетлив именно в такава ситуация. Освен това, тогава имам възможност да експериментирам смело. Обичам и контакта с бъдещите младоженци. Харесва ми да наблюдавам реакциите им, докато разглеждат. Опитвам се дори да отгатвам, с кои от тях сме на една вълна.

Какво ще покаже Вашата сватбена агенция на гостите на Grand Wedding Expo?

Ще развия сватбена украса кореспондираща с текущия зимен сезон. Както по-горе споменах, ние сме най-активни през лятото. Затова, за мен е чудесно предизвикателството да представя декорация съобразена със студените месеци. Може би тук е мястото да спомена, че White magic е единствената в региона ни агенция, която не ползва услуги на външни декоратори и флористи, а изработваме всичко сами. Ръчно създадените детайли, които придават личен почерк, са наша запазена марка и са точно тези финални щрихи, които правят цялостната концепция завършена и отличителна.

Става ли използването на услугите на сватбените агенции норма?

Аз лично не харесвам нормите под никаква форма. Но още преди тържеството да е дошло, когато клиентът усети че е попаднал на точната агенция или организатор, вече е сигурен че е постъпил правилно, насочвайки се към тази услуга. А и какъв по-добър избор би могъл да направи? Кой друг, ако не правилният сватбен агент, би водил бъдещото семейство стъпка по стъпка, до съвършеното сватбено тържество? Кой, ако не правилният сватбен агент ще предложи най-подходящия екип, който да се грижи за специалния ден и ще създаде и напише сценария така, че те да са спокойни за всичко, което ги очаква?

Утежнява ли допълнително бюджета използването на услугите на сватбена агенция?

Аз съм категорична по този въпрос. Не само не утежнява, а дори обратното. На мен самата ми се случва, когато съм от страната на клиент, да правя по няколко опита докато попадна на точния избор. Ето, за това говоря – правилният агент не би допуснал подобно нещо. Той няма да ви подведе, а ще ви предложи услуги, съобразени с вашите желания и вкус.

Колко време отнема подготовката на една сватба?

Ако бъдещите младоженци искат да са спокойни по време на организационния процес и да се наслаждават на този толкова трепетен период, добре е да започнат с подготовката няколко месеца или година преди сватбата. Друго предимство е, че колкото по-рано стартира всичко, толкова по-разширен е изборът на екип. Правилният Dj, фотограф, видео оператор, декоратор или сватбен агент – екипът като цяло - е основният залог за отлично проведена сватба, която ще донесе само положителни емоции, радост и ценни спомени на младоженците и техните гости.
Изключително отговорно е, да работиш за осъществяването на сватбено тържество. Ако фотографът се разсее и пропусне да заснеме важен момент, ако декораторът не е успял да изработи обещаната украса или DJ-ят не съумее да вдигне заряда на настроението… Подобен момент може да провали цялото събитие – и вместо най-хубав и тържествен ден, то да остави горчиви спомени. Затова, изключително важен е добрият екип.

Най-интригуващи сватбени проекти, по които сте работили?

Всяко сватбено тържество е интригуващо. Една от стените в офиса ни е своеобразна галерия, събираща над 100 снимки с младоженци, доверили се на White magic. Всички тези сватби са специални, неповторими, единствени.  

Каква емоционална удовлетвореност Ви носи работата като сватбени консултанти?

Огромна. Аз съм силно емоционална личност и вълненията по време на организацията и изработката на цялата декорация хранят душата ми. Има ли по-прекрасна работа от това, да бъдеш заобиколен непрекъснато с обич? А когато дойде големият ден и видя очите, пълни с радост и задоволство, вълнение и благодарност – тогава превес взимат емоциите и си поплаквам, скрита за момент някъде.

Каква според Вашето професионално мнение е позицията на Гранд Хотел и СПА Приморец сред сватбените локации на Бургас?
За мое огромно съжаление, в  Бургас изборът на подходящи за сватба заведения е оскъден и затова, масово тържествата се провеждат извън града. През годините, Гранд Хотел и СПА Приморец съумя да запази своята челна позиция сред сватбените локации в морския град и се радва на непрестанен интерес от страна на бъдещите младоженци. Поздравления за това!

Открийте White magic и Красимира Автанска на Grand Wedding Expo. Те ще ви очакват не само с креативна авторска интерпретация на зимна сватбена декорация, но и с професионален консулт относно всичко за тържеството. Първото издание на най-новото сватбено изложение на Бургас ще се проведе на 26 и 27 януари в Град Хотел и СПА Приморец. Входът е свободен.
 

Коментари

Още от последните новини