Командироват полицаи от цялата страна за летния сезон

Командироват полицаи от цялата страна за летния сезон - E-Burgas.com

МВР командирова полицаи от цялата страна за летния сезон по Черноморието. Това са част от мерките, които органите на реда предприемат за осигуряване на сигурността и спокойствието на гражданите и гостите по време на почивките им.

В "Слънчев бряг" вече са командировани 40 човека, сподели началникът на РУ-Несебър гл. инспектор Иво Терзиев. Според него те са разделени на 4 смени. "Има полицаи от София, Габрово, Пловдив. Всеки командирован ще бъде прикрепен към местен полицай, ще има съвместни екипи. Има и колеги, които ще са част от разследвания. В началото на юли ще пристигне нова група, след това през август - по 68 човека, както и друга до 10 септември - 30 човека", обясни той.

Един от командированите, който е за 16-та година на служба по Черноморието уточнява, че предвид натовареността в столицата, не се затруднява да охранява и почиващите в Бургаско. 

За поредна година ще има и съвместни патрули с полицейски служители от Румъния на територията на Слънчев бряг и от Чехия - на територията на Приморско. Те ще останат през юли и август. 

Коментари

Още от последните новини