Колеги на проф. Кантарджиев протестират в негова подкрепа

Колеги на проф. Кантарджиев протестират в негова подкрепа - E-Burgas.com
Nova.bg

Служители на Националния център по заразни и паразитни болести отново се събират пред здравното министерство, за да покажат недоволството си от пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев. Вчера той беше освободен от поста директор на Центъра, а негови подчинени излязоха на протест.

„За девет години Центърът се разви невероятно и сега е нещо, което никога не е бил. Имаме средства, модерно оборудване и име в международен план. Вера бях лично при министъра. Това, което ме омерзи, беше обяснението, че няма незаменими хора. Има незаменими хора. Проф. Кантарджиев е човек, който е лекар, учен и учител”, обясни проф. Мария Николова от НЦЗПБ пред Нова телевизия.

„Повече от 25 години работя с професора. Може буквата на закона да е спазена, но не това е начинът за пенсиониране. Чух, че министерството изказало някакви благодарности. Според мен начинът беше грозен”, смята бивш колега на професора.

Служителите в Националния център обясниха, че ще продължат с протестните мероприятия срещу решението за освобождаването на проф. Тодор Кантарджиев. Настояват той да бъде върнат на поста му.


 

Свързани статии
Проф. Кантарджиев: Може би сме постигнали колективен имунитет Кантарджиев: Омикрон идва у нас след 20-30 дни Проф. Катарджиев с тежки прогнози до края на месеца Делта вариантът вече върлувал в Бургаско Проф. Кантарджиев: Създава се недоверие и хората не искат да се ваксинират Кантарджиев: През есента ковид ще има само в отделни места или семейства Проф. Кантарджиев: Притеснява ме отварянето на стадионите и нощните заведения Проф. Кантарджиев: Можем да постогнем колективен имунитет през май и юни Проф. Кантарджиев: До август ваксинираните ще са 1,5 млн души Хора не се прегръщайте и целувайте, когато се срещнете на улицата
Тагове
кантарджиев
Коментари

Още от последните новини