Кметът на Созопол: Законът за шума ще доведе до спад за туристите

Кметът на Созопол: Законът за шума ще доведе до спад за туристите - E-Burgas.com

Новият закон за шума ще доведе до спад на туристите по морето. Това заяви кметът на Созопол Пайанот Рейзи на откриването на летния туристически сезон в морския град. Той допълни, че не е съгласен правилата да се променят в последната минута на мача, тъй като туристическият бизнес няма време да реагира. 

Надявам се народните представители да разгледат нещата нормално. Мен законът даже ме удовлетворява, защото всичките тези сигнали и позвънявания от жалби, които съм носил на гърба си, вече няма да се в моята компетенция, а на държавата. Но все пак аз съм избран за кмет от всички тези хора, които правят бизнес тук и няма как да не коментирам темата. Това не е закон за Черноморието или за Созопол, а за цялата държава. Нормално е в Слънчев бряг да се правят повече проверки, защото там е различен вид туризъм„"  заяви още кметът на Созопол.

Панайот Рейзи все пак заяви, че очаква силен сезон, като първоначалните прогнози са за около  5% ръст. Лек спад има само при руснаците, но той ще бъде компенсиран от други чужденци. Част от хотелите в Созопол вече приемат първите гости за сезона, но истинският пик се очаква тепърва. 

Коментари

Още от последните новини