Как да се отървем от дървеници?

Как да се отървем от дървеници? - E-Burgas.com

Дървениците са едни от най-често разпространените у нас вредители. Те са типични за жилищата и постоянно обитаваните домове, защото реално без наличие на животни или хора ще загинат, защото се хранят с кръв. Точно от тук идва и опасността от дървениците. Смучейки кръв от вас, буболечките могат да ви заразят, както и да инфектират засегнатите кожни участъци. Да не говорим, че дървениците са особено хитри и най-често се настаняват максимално близо до човешката плът, от която се хранят – в зоната за спане. А сънят в легло, обитавано от дървеници е повече от невъзможен. Той се превръща в истински кошмар. Често обитаващите жилище, населено от този тип вредители, буквално се разболяват от недоспиване и се възстановяват едва след осъществено пръскане против дървеници. Че кой би издържал без сън или само с опит за такъв, докато го хапят дребни кръвопийци, разнасящи какви ли не зарази? Категорично, с вредителите трябва да се действа колкото се може по-скоро и с максимално най-драстичните и ефикасни средства.

Признаци, че дома ви има нужда от пръскане против дървеници

Преди да се обадите на професионална фирма за борба с вредители, уверете се, че имате такива. Не е нужно да изпадаме в паника, която и така ни се насъбра в голямо количество. По-долу ще ви изброим сигналите, които сочат, че у вас в действителност имате дървеници:

· През нощта усещате дискомфорт, причинен от ухапванията. Възможно е да имате прекалено дълбок сън и да не усетите подобно нещо. Ако имате дървеници обаче, на сутринта ще видите зачервяване по кожата. В тази зона ще усещате силен сърбеж. Възможно е и парене.

· Наличие на люспи по спалното бельо. Те се обясняват с факта, че дървениците често сменят кожата си. Това се случва в първия етап от развитието им. Люспите обаче са доста миниатюрни. Ще трябва добре да прегледате леглото, защото не се забелязват, ако не направите проверката целенасочено. С други думи, ако нямате намерение да се обърнете към професионалисти за пръскане против дървеници или изобщо не подозирате, че те обитават дома ви, може и да не видите дребните люспи.

· Дървениците, като хората, отделят течности. Това се случва след хранене. Признакът, по който ще познаете, че са преминали през тези физиологични процеси, са много тъмни петънца. Обикновено са от много наситено кафяво до черно като нюанс.

Наложително ли е пръскане против дървеници или можем да се справим с народни средства срещу нашествениците?

В народната медицина, а и в тефтерите на бабите си можете да намерите редица средства за справяне с вредители от всеки тип. Естествено, има си и специална категория за борба срещу дървениците. Обикновено, за домовете с такива вредители се съветва да бъдат редовно инспектирани. След намирането на огнището на дървеници, то се напръсква с етерични масла, типични със силната си и неприятна за насекомите миризма (най-често ванилия, лавандула или валериана). Обикновеният спирт също се прилага за борба с дървеници, както и разтвор от оцет и вода в съотношение 3 към 1. Това обаче, за съжаление, са временни мерки, които трудно биха подействали при наличие на големи огнища от нашествениците. Колко траен е ефектът им е също под въпрос. Ето защо най-доброто решение си остава професионално пръскане против дървеници.

Източник: Бран Инсект

Коментари

Още от последните новини