Живко Табаков: Служители на община Бургас ни саботират кампанията, искат да ни махат шатрите

Живко Табаков: Служители на община Бургас ни саботират кампанията, искат да ни махат шатрите - E-Burgas.com

Общински служители саботират кампанията на Живко Табаков за кандидат за кмет, като обикалят по агитционните му шатри и твърдят, че са нерегламентирани. Това заяви самият той пред журналисти на извънредна пресконференция в щаба на ДБГ.

От началото на седмицата му звъни лично директорът на ТД „Зора“ Стефан Дубаров, за да му прави забележки за неправомерно монтирани шатри, свързани с него и листата му. От общината дори изпратили служители с електронни рулетки да му мерят шатрите, след което прозвънили и на кандидатът за общински съветник Стоян Грозев, казвайки му, че шатрите не могат да бъдат там.

„Това е прецедент. Разполагаме с всички разрешителни за монтиране на шатри и те са внесени и одобрени още на 30 август. Първото е за монтираният ни павилион  от 6 кв.м. до Часовника, вторият уведомителен режим, е за пътуваща шатра, която обикаля всички комплекси и квартали на Бургас и третото разрешително е за моята агитационна маса за срещи с хора, която е 1 кв.м. Всички са входирани по правилния начин, с разрешение от община Бургас и с платени такси“, обясни Табаков.  

Той пусна и аудиозапис от тази сутрин от ожесточен спор между Стефан Дубаров и застъпници от шатрата в „Лазур“.

„Призовавам администрацията, в лицето на временно изпълняващия длъжността кмет, да си озапти териториалните директори. Всички сте свидетели, че в социалните мрежи е впрегната цялата администрация да коментира под мои публикации какво ще загуби и какво ще спечели Бургас. Дебатът трябва да бъде между мен и Димитър Николов. Ако смятат, че техните програми са по-добри от нашите да заповядат на дебат и да ни опонират. Това ще бъде смислено. Не е нормално цялата администрация да ми отговаря във фейсбук, трябваше да го прави когато бях съветник“, коментира още Табаков.  

Той сподели още, че ако не бъде потърсена отговорност от тези хора и ако тази тенденция продължи ще пуснат жалби до ЦИК, ОИК и Областна администрация.

Галерия
Коментари

Още от последните новини