Жителите на бургаски квартал: Отношението към нас е нечовешко и унизително

Жителите на бургаски квартал: Отношението към нас е нечовешко и унизително - E-Burgas.com

"Плащаме градски данъци, а дори нямаме асфалтирани пътища и контейнери" оплакват се от във вилна зона "Погребите"

От нечовешко и/ унизително отношение от страна на община Бургас се оплакват жителите на бургаския квартал Банево и по-конкретно тези, които имат имоти във вилна зона "Погребите".

Те са изпратили писмо до омбудсмана на България доц. д-р Диана Ковачева, областният управител на Бургас проф. д.н. Мария Нейкова и председателят на Общински съвет - проф. д-р. Севдалина Турманова. 

В него те настояват да получат нормален достъп до имотите си, като за целта бъде изграден асфалтиран път. Подписалите писмото напомнят, че от 2009 година Банево е квартал на Бургас и те плащат градски данъци. 

"Считам че е налице и дискриминация между граждани живеещи в един и същ квартал на град Бургас Банево. Едните се придвижат по асфалтирани пътища, имат контейнери за смет почти през къща на улиците, други не се придвижват по асфалтирани пътища нямат контейнери където да поставят смет, няма сигурен път от спирката по който да се придвижват до имотите в които живеят. Неразрешените проблеми са ежедневни, те са поставяни не един път." пише авторът, който е подписан с инициали Ч.Г.

Хората с имоти във вилна зона "Погребите" поискаха ремонт на лошата пътна настилка още през 2013 година. Тогава искането им е разпределено в Постоянната комисия по транспорт, съобщения и информационни технологии, която решава да го изпрати за становище към администрацията. Седем години по-късно на въпросния казус все още не е намерено никакво решение.

Преди известно време жителите на вилната зона отново стартираха подписка, в която настояват молбата за чакълиране или алфалтиране на пътната настилка да бъде удовлетворена. В нея те посочват, че в „Погребите” има около 50 къщи. Немалко от имотите се ползват целогодишно от собствениците им, други се посещават редовно през почивните дни. Те подчертават, че при дъждовно време стигането до имотите им е почти невъзможно при липса на високопроходими автомобили. Голяма част от тях отглеждат и домашни животни, за които някой трябва да се погрижи дори и при лоши метеоролични условия.

Ползването на градски транспорт не е опция за жителите на вилна зона „Погребите”, тъй като автобусната спирка се намира на 3 км от главния път на селищното образувание.

 

Коментари

Още от последните новини