Жители на с.Дюлево тънат в боклук  и мизерия (СНИМКИ)

Жители на с.Дюлево тънат в боклук  и мизерия (СНИМКИ) - E-Burgas.com

 

За проблем със сметоизвозването сигнализират жителите на с.Дюлево, Община Средец. Те се оплакват, че тънат в мизерия и боклук. В месеца веднъж минава сметопочистваща техника, която да извозва боклука.
Още на влизане в селото прави впечатление препълнените кофи за отпадъци. Заради невъзможността пък хората да използват кофите за смет, са принудени да си закупуват сами допълнителни кофи, събират боклуците в чували и да го изхвърлят около тях. Някои от тях дори товарят боклука в личните си автомобили и го изхвърлят  в други населени места  - в гр.Средец или  в гр.Бургас. Затова пред всяка къща е като мини сметище. 
Селото се е превърнало в бунище.  Дърветата са накичени с найлони, боклуци, всякакви отпадъци. Кучета и котки ровят в кофите, разкъсват чувалите и разпиляват боклука из цялото село. Жителите са притеснени, че в това време на пандемия, може да плъзне и някаква зараза в селото.
Ежедневно се подават сигнали до Община Средец за непочистен боклук, но същата нехае за проблема на хората. Докога хората ще продължават да заплащат такса смет, а Общината ще продължава да не си изпълнява задълженията към своите данъкоплатци. Хората не разбират какъв е проблема. Затова го поставят пред медиите. Дано най-сетне отговорните институции в лицето на Община Средец и Кметство Дюлево се задействат и нещата се оправят.
 

Галерия
Коментари