Жители на Камено заплашват да блокират пътя в разгара на отпуските

Жители на Камено заплашват да блокират пътя в разгара на отпуските - E-Burgas.com
btvnovinite.com

Стратегически път към Южното Черноморие троши автомобилите, а местните жители се готвят за блокада. Минавайки през град Камено, буквално всеки втори шофьор слиза от колата си, за да пита за правилната посока, показа репортаж на БТВ.

На детелината на изхода на Бургас за Созопол и „Меден рудник” се събират двата основни пътя за Южното ни Черноморие.

Единият е пътят през града, а другият е обиколният път, чиято цел е да облекчи трафика през Бургас. Той започва от магистрала „Тракия” и минава през град Камено. Точно там обаче се крият други опасности.

„Навигацията ни накара да минем оттук. Каза ни да завием нататък, пък то не било натам, а насам", обясни туристът Петър.

„Дава Созопол направо, дава Созопол наляво, човек се чуди накъде да тръгне, защото се намира в България", допълва и туристът Данаил Димов.

Затова местните насочват шофьорите през центъра на градчето. Алтернативни маршрути търсят и големите камиони.„Тази улица не е предвидена за тежкотоварни автомобили и само за месец резултатът е ясен.

„Шосето се нагъна, не могат да минат по околовръстното и минават всички оттук", обясни Димитринка Георгиева.

Отсечката е стратегически участък от републиканската пътна мрежа. Това са 2,2 км дупка до дупка. Кметът е изпратил десетки писма, подписки и снимки до пътната агенция и Министерство на регионалното развитие.

„Цялата тази отсечка се обезсмисля, това слизане от магистралата към Созопол, ако тази отсечка от 2 километра не се оправи", коментира кметът на община Камено Желю Вардунски. 

Хората се готвят за протести. Нужни са 1,8 млн. лева за цялостна реконструкция на участъка. Днес се очаква тежък трафик в обратна посока от Черноморието към вътрешността на страната, така че шофирайте внимателно.

Коментари

Още от последните новини