Жълт код за сняг в 9 области, дъжд и високи температури край морето

Жълт код за сняг в 9 области, дъжд и високи температури край морето - E-Burgas.com

През следващото денонощие със слаб, в Северна България с умерен вятър от северозапад ще продължи да прониква студен въздух и температурите още ще се понижат. Облачността ще е значителна, през нощта от запад валежите ще започнат да спират. В сутрешните часове все още по Черноморието ще превалява. Утре преди обяд над по-голямата част от страната ще е без валежи. След обяд от запад-северозапад ще завали отново, отначало дъжд, но със застудяването по високите западни полета дъждът ще премине в сняг и ще се образува тънка снежна покривка. През нощта срещу вторник снеговалежите ще обхванат и Централна Северна и Североизточна България. На юг ще вали дъжд. Минималните температури ще са между 1° и 6°, в София около 1°, а максималните ще са между 7° и 12°, малко по-ниски в северозападните райони, в София около 7°.

В планините облачността ще е значителна. След обяд с валежи от дъжд, в масивите от Западна България – от сняг. Вятърът ще е умерен, по високите и открити части – силен от запад-северозапад и с него температурите ще се понижат. Максималната температура на 1200 метра - около 5°, на 2000 метра - около минус 2°.

По Черноморието облачността ще е значителна. В сутрешните часове все още ще има валежи от дъжд. През деня ще е без валежи, през нощта срещу вторник отново ще завали. По свереното крайбрежие ще духа слаб до умерен северозападен вятър, а по южното слаб от югоизток. Максималните температури ще са 10°-11°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде от 2-3 бала.

Коментари

Още от последните новини