Жълт код в 12 области за сняг, дъжд и вятър

Жълт код в 12 области за сняг, дъжд и вятър - E-Burgas.com

Дъжд и сняг, придружени със силен вятър – такова ще е времето в някои райони на страната днес. Предупредителен жълт код е в сила за 12 области. В София-област, София-град и Перник дъждовете ще преминат в сняг, а очакванията са снежната покривка да достигне 10 сантиметра.

Сутринта се събуждаме с минимални температури от 2 до 7 градуса. През деня облачността над страната ще бъде значителна. Над западните и северни райони ще вали дъжд и сняг.

По-интензивни валежи от мокър сняг се очакват в Стара планина. Вятърът ще бъде слаб от запад със скорости до 20 км/ч. Дневните температури ще достигат 4-11 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието облачността ще е значителна с превалявания от дъжд. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 9° и 11°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде ветровито с облаци и валежи от сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде засилен от северозапад, в ниските части - от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

В сряда слабо ще превалява мокър сняг в Западна и Източна България. Временно следобед валежите ще спират. В четвъртък се задават нови валежи от дъжд и сняг, по-съществени в централните райони. В петък, след временно спиране на снеговалежите, следобед главно в южната половина от страната отново ще превалява. В събота свършва хладният период с чести превалявания от пролетен сняг.


 

Свързани статии
И днес температурите ще варират около нулата, отново силен вятър по морето Много сняг и силен вятър на Шипченския проход Жълт код за ниски температури в цялата страна Леден ад на входа на село Баня Ограничения по пътищата в страната заради снега Жълт код за вятър в десет области от страната Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области Истинска зима ни очаква от днес Обявен е жълт код за силен вятър в Бургаска област Снегът остава само в планините, но снежната покривка бързо ще се топи
Тагове
жълт код вятър дъжд сняг
Коментари