Изкуствен интелект ще помага на учителите да оценяват

Изкуствен интелект ще помага на учителите да оценяват - E-Burgas.com

Важно е да се съчетаят непосредствените мерки. Започнали сме обсъждания за това как трябва да изглежда електронната платформа за образованието на утрешния ден. Има няколко обсъждани варианта. Целта им е да се комбинират ресурси, които да са налични за учителите. Включително с възможности за оценка на работата на децата. Разглеждаме и възможностите за привличане на индивидуализирано обучение, което предполага, че учителя може да получи подкрепа чрез обработка на тестове с помощта на изкуствен интелект и технологии, които в момента се разработват.

Това заяви образователният министър Николай Денков по време на парламентарния контрол.

По думите му развитието на такъв проект предполага да се вземе решение каква да бъде платформата. След това с помощта на евросредства ще се направят съответните обществени поръчки.

В изпълнение на служебния екип било изготвен анализ от ефекта на дистанционното обучение. Той показал редица негативни последствия. Набелязахме мерки за тяхното преодоляване. Фокуса е върху това как да се справим с идващата вълна.

"Основана мярка за преодоляване на дистанционното обучение е осигуряването на максимална присъственост. Това ще позволи да се обхване новия материал ида се затвърдят знания. За целта МОН е изработим специални насоки за обучение в пандемия. На 24 август ще бъдат обсъдени на тристранка", обявни министърът.

"Насоките осигуряват преминаване в електронна среда само в краен случай. Образователните институции ще бъдат затваряни само в крайни случаи", категоричен бе Денков.

По думите му се осигурява дигитална помощ, както и обмяна на практики. За преодоляването на образователните неравенства е важна ролята на медиатори, за които са осигурили заплатите им до края на януари 2022г.

По думите му училищата ще бъдат финансирани за по- активно взаимодействие на родителите с училищата. За целта МС е отпуснал 500 хил. лв.

Коментари

Още от последните новини