Италия подхвана карнобатлия, създал автоджамбазка група в Ливорно

Италия подхвана карнобатлия, създал автоджамбазка група в Ливорно  - E-Burgas.com

Само в рамките на по-малко от месец втори мъж от бургаски регион ще бъде предаден на италианските власти за извършено престъпление. След Спас Куртев, за когото в края на март Апелативният съд в Бургас определи да остане в ареста до изпращането му в Италия, сега и Георги Маринов остава в ареста.

Това стана след като Апелативен съд –Бургас не уважи жабата на Маринов срещу Определение на Окръжния съд в града и го остави в ареста. Спрямо родения в Карнобат, но живущ в несебърското село Равда мъж, на 1 януари тази година е издадена Европейска заповед за арест от властите в италианския град Ливорно, с цел провеждане на наказателно преследване.

В Италия, Маринов е обвинени за това, че е инициирал и организирал престъпна група, с цел извършване на престъпления против собствеността. На 28 октомври 2014 год. групата е извършила кражба на седем автомобила в Ливорно и е продължила да действа на територията на Италия до ноември 2015 год., като Маринов е участвал в извършването на кражбата на колите, съхранявани на пристанището в италианския град, като се е погрижил същите да бъдат транспортирани във Франция и продадени там.

За целта са били фалшифицирани книжни формуляри, чрез които колите да бъдат изнесени от страната. Според прокурора от Апелативна прокуратура Бургас, издадената от италианския съд заповед за арест е законосъобразна. Маринов е обвинен за тежко умишлено престъпление, наказуемо с „лишаване от свобода“. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че съществува възможност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и остави Маринов в ареста.

Определението на Апелативен съд –Бургас е окончателно. Припомняме, че Спас Куртев, срещу също има издадена Европейка заповед за арест от италианския град Ливорно за наказателно преследване за извършване на кражба на седем автомобила, както и за измамни действия, състоящи се в изготвянето на фалшиви книжни формуляри, необходими за транспортирането на автомобилите от пристанището в италианския град. Той обаче не е обвинен в организиране на престъпна група, а в кражбата на колите. Куртев също бе оставен окончателно в ареста.

Коментари

Още от последните новини