Италианско осветление заработи на велоалеята за Сарафово (Снимки)

Италианско осветление заработи на велоалеята за Сарафово (Снимки) - E-Burgas.com

Пристигнаха поръчаните от Община Бургас нови лампи, произведени в Италия. Напредна и техният монтаж по дамбата (брегоукрепителното съоръжение), както и по продължението на велоалеята до квартал "Сарафово". Така любимият маршрут за колоездене на бургазлии и гостите на града - от капаните в края на северния плаж до рибарското пристанище - вече ще е осветен по цялата си дължина.

Новите лампи са енергоефективни, с 10-годишна гаранция и стълбове от анодиран алуминий, което ги защитава от корозия.

Община Бургас продължава поне два пъти в месеца да почиства от натрупания пясък велоалеята до "Сарафово". Навяванията се образуват при силен вятър. Това задължение е вменено официално на фирмата, която се грижи за чистотата в общината. Въпреки че е трудно, особено в участъка откъм самия квартал "Сарафово", тъй като там е тясно и влизат само специални машини, премахването на навяванията по велоалеята ще продължи да се извършва регулярно - ръчно и с техника.

Галерия
Свързани статии
Бургас ще разширява плажовете си, проектант ще се бори с редукцията на пясъка Фотооко: Изсъхнаха новозасадените дръвчета на алеята между Бургас и Сарафово Потенциален убиец броди из Сарафово – шофира с 2,74 промила Осем години след атентата на летище Бургас - дело с 80 тома, 170 свидетели и 100 експертизи Доизграждат велоалеята между Слънчев бряг и Кошарица (Снимки) Ето какви ще са ползите от новия ВиК проект в Бургас Модерно видеонаблюдение и WiFi на алеята за Сарафово Започна саниране на старата детска градина в Сарафово (Снимки) Ново съоръжение ще пази Сарафово от наводнения Подновяват строежа на велоалеята до Крайморие, ще строят и пасарелка до "Пода"
Тагове
велоалея сарафово колоездачи
Коментари

Още от последните новини