IT олимпиадата в Бургас ще се проведе онлайн

IT олимпиадата в Бургас ще се проведе онлайн  - E-Burgas.com

Областният кръг на олимпиадата по информационни технологии ще се проведе утре от 10.00 до 14.00 часа изцяло в дигитална среда. Състезанието не успя да се проведе в Бургас, поради обявеното извънредно положение в страната на 13 март. Домакин и администратор на процеса ще бъде Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации.

Местният кръг от олимпиадата по технологии ще се проведе в платформата, осигурена от МОН - Microsoft Teams, в която близо 50 ученици от 5 до 12 клас ще презентират своите 25 проекти в три основни направления - мултимедия, уеб приложения и програмен продукт.

Проектите ще бъдат оценявани от учителите от 4 бургаски училища -  Професионалната гимназия по компютърно програмиране, ППМГ "Акад. Никола Обрешков", ПГЕЕ "Константин Фотинов" и СУ "Константин Преславски", които заедно с представители на РУО-Бургас ще могат да наблюдават в реално време презентациите на проектите и ще задават въпроси на участниците. Оценяването ще става в споделен документ, който ще бъде достъпен само за учителите от комисията, а резултатите с допуснатите до националния кръг ще бъдат обявени на сайта на Националната олимпиада по информационни технологии /НОИТ/: https://edusoft.fmi.uni-sofia.bg

Още една интересна онлайн инициатива провокира творчески умения на учениците. Това е десетото издание на състезанието за дигитална рисунка - "Виртуална пролет". Състезанието е без такса за участие и е свободно за достъп от всички деца от 1 до 12 клас, които обичат да творят виртуално.

До момента на сайта на конкурса са публикувани близо 90 творби на ученици от цялата страна, разпределени в три възрастови категории: 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас. Целта на състезанието е чрез използване на различни софтуерни програми за рисуване и графичен дизайн като CorelDraw, Photoshop, Paint, Illustrator и други, децата да покажат уменията си и да пресъздадат съживяването на природата.

На 16 април, непосредствено преди големия християнски празник Великден, комисия ще разгледа и класира най-добрите дигитални рисунки.

Организатори на "Виртуална пролет" са АЕГ "Гео Милев" и Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, в партньорство с ПГЧЕ "Васил Левски" и филиала на НХА-Бургас.

Свързани статии
Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учител Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа 60 отличници от ПМГ получиха награди от общината Студенти и ученици от Бургас участваха в Световната седмица на предприемачеството Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР
Тагове
ученици
Коментари

Още от последните новини

Светът
IT олимпиадата в Бургас ще се проведе онлайн  - E-Burgas.com

TikTock

Светът
IT олимпиадата в Бургас ще се проведе онлайн  - E-Burgas.com

Африка