Интернет се смее на Карбовски след фейк новината с религиозните делфини в Сочи

Интернет се смее на Карбовски след фейк новината с религиозните делфини в Сочи - E-Burgas.com

"Ум царува, ум робува, ум белия Мартин" роди народното творчество след изцепката на журналиста

Популярният журналист Мартин Карбовски стана обект на подигравки в социалните мрежи, след като публикува фалшива новина за делфини, извадили икона от морето в руския град Сочи.

В публикацията пише следното:

"По време на лятната си почивка плажуващи в Сочи станали свидетели на чудото. Всичко било спокойно, когато дузина делфини доплували до брега и оставили там икона с образа на Пресвета Богородица. След това отново също толкова спокойно отплавали към дълбините."

Карбовски, който и друг път е бил обвиняван в активна руска пропаганда, този път бе хванат на тясно, тъй като се оказа, че тази "новина" е публикувана многократно през последните години в редица руски сайтове и автоматично копипействана от съмнителни сайтове в България. 

Реакцията на хората не закъсня и само за ден социалните мрежи бяха залети с коментари и колажи по темата. На част от тях се вижда как усмихнат делфин изважда иконата от морето пред очите на Путин, а от "Българско рационално общество" публикувана снимка, на която делфинът носи рубли на Карбовски.

"Дали е вярна поговорката "Ум царува, ум робува, Ум белия Мартин" знае само делфинът връщач на икони, но той е в Сочи и няма как да го попитаме" написа Теодор Михайлов от "Демократична България". 

"Днеска един делфин ми извади бира от морето, залавихме се. Разправям му за оная икона в Сочи, дето я извадил друг делфин, той вика "брат, не знам кво друсат тия, дето ги пишат тез неща". Аз знам, ама си говоря с делфин, така че нищо не знам.

Хубаво е да имаме избор на реалности. Тука МВР се фука, че снимало некъв дебил с 200 км/ч, малко по на запад снимат Космоса, както никога досега. Ама ние Космос сме виждàли, ама такъв хубав джип нееема, бе, батеееее" написа шоуменът Николаос Цитиридис. 

Голяма популярност доби и постът и на Валдес Радев, който направи колаж с първата снимка на свръхдълбокия космос, която беше изпратена от телескопа Джеймс Уеб и скрийншот с новината на Карбовски. Краткият коментар над двете снимки гласи "Всичко, което трябва да знаете за днешния ден". 

 

 

Коментари

Още от последните новини