Инж. Петър Кънев и Николай Тишев поздравиха бивши служители на Радиотехнически войски за празника им

Инж. Петър Кънев и Николай Тишев поздравиха бивши служители на Радиотехнически войски за празника им - E-Burgas.com

Темата за националната сигурност, отбраната и въоръжените сили бе тази, която се дискутира нашироко на срещата

Водачът на листата на „БСП за България” от 2-ри МИР инж. Петър Кънев и вторият в нея Николай Тишев поздравиха в Бургас бивши служители на Радиотехнически войски по случай 18-ти март – Ден на РТВ. На събитието присъстваха над 80 човека, сред които имаше и бивши служители на зенитно-ракетните войски, както и щурмани от авиацията.

На този ден през 1952 г. със Заповед 108 на министъра на народната отбрана се реорганизира съществуващата тогава Служба за въздушно предупреждение и се създава първата в България радиотехническа част. Празникът се отбелязва за първи път през 1993 г.

Темата за националната сигурност, отбраната и въоръжените сили бе тази, която се дискутира нашироко на срещата. „Ние сме за активна и балансирана външна политика в полза на националните интереси на България, гарантираща националната сигурност и териториалната цялост на страната, и благоденствието на българските граждани” – заявиха социалистите. Те добавиха, че трябва да има пълноценно членство на България в Европейския съюз и НАТО, както и активно участие във формирането на дневния ред в международни организации, в които страната членува. Също така - развитие на отношенията с Русия, Китай, Индия и други държави за разширяване на пазарите и привличане на инвестиции.

Коментира се и това, че външната политика ще е ориентирана за подобряване и развитие на отношенията с Русия, в това число предприемане на конкретни инициативи и стъпки, в сътрудничество с другите страни-членки, за отпадане на санкциите на Европейския съюз спрямо Русия.

Коментари

Още от последните новини