Инж. Петър Кънев: Държава трябва да намери начин да създава протекционизъм за своите производства

Инж. Петър Кънев: Държава трябва да намери начин да създава протекционизъм за своите производства - E-Burgas.com

Водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в Бургас инж. Петър Кънев посети „Кох-И-Ноор Хемусмарк“ АД.  По време на среща-разговор с ръководството на дружеството бяха обсъдени актуални въпроси, свързани с работата на бизнеса в страната. Кандидатът за народен представител, който беше председател на Комисията по икономическа политика в 43-тото Народно събрание подчерта, че е нужно държавата да създава протекционизъм за производството в страната. Коментирани бяха мерките, които трябва да бъдат взети, за да се подобри бизнес средата в България.

„Информирахме ръководството на дружеството за приоритетите, които имаме за развитието на Бургаска област. Поделението на фирмата в България е едно от най-големите в световния концерн „Кох-И-Ноор”. Старият монополист-фабриката „Хемус”, Бургас, създадена преди 90 години, достигна по времето на социализма много сериозно развитие. В новата ситуация, по време на икономическата криза, имаше проблеми с реализацията на продукцията. Със закупуването преди десет години на фабриката от „Кох-И-Ноор” Чехия, предприятието е стабилизирано като производство. В него работят над 200 души. Над 95 процента от продукцията е за износ. Планира се изграждането на нова производствена площадка, нови цехове и разширяване на продукцията”, каза след визитата си инж. Петър Кънев.

„Големият проблем, на който аз винаги съм наблягал е, че българската държава трябва да намери начин да създава протекционизъм за своите производства. За съжаление българския пазар е „пробит” от голямо количество продукция, основно китайска стока, която в много отношения не отговаря на изискванията на Европейския съюз”, коментира още инж. Петър Кънев.

Коментари

Още от последните новини