И ваксината на "Модерна" получи одобрение от Европейската агенция по лекарствата

И ваксината на

Така това е втората ваксина, която може да се използва в борбата срещу коронавируса, след като преди близо 2 седмици такова позволение получи консорциумът между "Пфайзер" и "Бионтек".

Тя може да бъде използвала за лица над 18 години. Преди да започне разпространението й в страните от ЕС, ваксината трябва да бъде одобрена и от Европейската комисия.

Според Европейската агенция по лекарствата ваксината на "Модерна" има 94,1 процента ефективност. В изпитванието й са участвали 30 000 души.

Освен в Северна Америка, ваксините на "Модерна" срещу COVID-19 имат одобрението и на властите в Израел.

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини