И ваксината на "Модерна" получи одобрение от Европейската агенция по лекарствата

И ваксината на

Така това е втората ваксина, която може да се използва в борбата срещу коронавируса, след като преди близо 2 седмици такова позволение получи консорциумът между "Пфайзер" и "Бионтек".

Тя може да бъде използвала за лица над 18 години. Преди да започне разпространението й в страните от ЕС, ваксината трябва да бъде одобрена и от Европейската комисия.

Според Европейската агенция по лекарствата ваксината на "Модерна" има 94,1 процента ефективност. В изпитванието й са участвали 30 000 души.

Освен в Северна Америка, ваксините на "Модерна" срещу COVID-19 имат одобрението и на властите в Израел.

Свързани статии
МЗ обясни каква е разликата между ваксините срещу ковид Богдан Кирилов: У нас не се поставят ваксини с изтекъл срок на годност МЗ: България прилага единствено ваксини, разрешени за употреба Доц. Гломб: Антителата срещу коронавирус не доказват, че сме предпазени от вируса Ваксинацията в област Бургас върви с високи темпове дори през уикенда Голям остава броят на желаещите да се ваксинират и днес Над 24 хиляди души са се ваксинирали вчера Антиваксърският гняв в Бургас затихва, лоша организация провали протеста пред РЗИ МЗ: Има достатъчно налични ваксини, всички са в срок на годност Област Бургас поставя рекорди: Над 2000 души се ваксинираха за ден
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини