И днес очакваме ад на "Тракия" между София и Бургас

И днес очакваме ад на
БГНЕС

Засилен трафик се очаква днес - последният от поредицата почивни дни. Най-натоварено ще е по магистрала „Тракия", като от Пътната агенция съобщават, че за улеснение на трафика от днес до 9-и май в района на 159-и км на магистралата ще има две ленти в посока София и една към Бургас.

Данните на Агенция „Пътна инфраструктура" сочат, че в четвъртък и петък столицата са напуснали 500 000 автомобила. Близо половината от тях през магистрала „Тракия".

„Пътуването по републиканските пътища не е война. Нека с действията си не го превръщаме в това", призова инж. Иван Досев от АПИ.

Относно ремонтите той обясни, че с тях пътищата стават по-безопасни и сигурни, затова било необходимо да бъдат извършени и при подходящи метеорологични условия.

Лъчезар Близнаков от Пътна полиция обясни, че са предприети мерки, с които да се предотврати образуването на задръствания. Сред най-проблемните места, по думите на Близнаков, ще е обходът на магистрала „Тракия" при Стара Загора. Там, при нужда, движението ще се отклонява към Димитровград и ще се регулира постоянно.

От 28-и април до 3-и май той обобщи, че по пътищата на страната са загинали 11 души.

От Агенция „Пътна инфраструктура" очакват днес засилен трафик заради предстоящия работен ден утре. По-интензивно движение обаче се очаква на 9-и май.

Свързани статии
Пренасочват движението заради задръстванията по магистралатаЗасилен трафик в страната и към границата с Гърция Ремонти на "Тракия" затрудняват влизането в столицатаОграничават движението към Бургас на "Тракия" заради монтаж на мантинелиВсе още опашки от коли на "Тракия"Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки) Акция "Скорост и пешеходци" до неделяОтбелязваме Голяма задушница, промени в движението около гробищатаТурски ТИР и три коли катастрофираха на "Тракия"Регионалният министър и АПИ обмислят извеждане на трафика от Айтос
Тагове
магистрала трафик задръстване тракия
Коментари

Още от последните новини