Хотелиери в Слънчев бряг се оплакаха от проверките на МВР

Хотелиери в Слънчев бряг се оплакаха от проверките на МВР - E-Burgas.com

Хотелиери скочиха срещу проверките в Слънчев бряг. На официалния си сайт Съюзът на собствениците е публикувал декларация до три ведомства - МВР, финансовото и туристическото. 

Шефката на Съюза Елена Иванова бърза да уточни, че не са против самите проверки, а срещу начина, по който се правят. "Според някои от хотелиерите, мерките са пресилени. Техни автомобили са спирани на полицейските КПП по няколко пъти. Бизнесмените приветстват по-силното присъствие на МВР и на други проверяващи институции, но не одобряват начина, по който се правят проверките" смята тя.

Тя изтъква, че под обектива на НАП не попада точно сивата част, тъй като има бол незаконни сергии, които никой не проверява. "Апартаментите - никой не ги проверява. Отново хотелите са обект на ревизии, ежедневни и еженощни. Не възразяваме, само че искаме да бъде за всички. Второто - показността. Искаме да има полиция, но нека тя да бъде по-дискретна. Не може да бъдат с жилетки, с автомати, въоръжени до зъби, защото няма кого да хванат, това не е нужно. Това се наблюдава от туристите и все едно сме някакъв военен лагер тук", смята Елена Иванова.

"От чуждите туристи няма постъпили оплаквания, защото визираните полицаи са извън курорта и не правят такова впечатление. Има, обаче, отлив от българи, които посещават комплекса за уикенд - туризъм", признава Елена Иванова.

"Няма ги българските туристи с луксозните автомобили", подчертава тя.

vsekiden.com

Коментари