Холандци и французи ще се пекат на родните плажове това лято

Холандци и французи ще се пекат на родните плажове това лято  - E-Burgas.com

Председателството на ЕС дава уникалната възможност да презентираме България максимално добре. Освен, че ще бъдем център на всички европейски политики, ще покажем страната ни като привлекателна туристическа дестинация, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова след срещата със служебния ръководител на ведомството Стела Балтова. Според нея, България не бива да пропуска възможността да представи своята култура, история и традиции.

Тя посочи, че преди началото на летния туристически сезон има заявен ръст от Германия, Русия, Полша, Чехия. Увеличението на планираните чартърни полети от Франция е над 80%. Идентични са и прогнозите за Холандия.

„Една от основните ми задачи е да проведа среща с бранша. Ще дискутираме Законът за туризма, предстоящия летен сезон, както и подобренията които престоят да бъдат направени в  Закона за устройството на черноморското крайбрежие и групирането на плажовете. Много е важно заедно с представителите на отделните министерства, местната власт и бизнеса да обсъдим приоритетите, които ще заложим и които ще изискват промяна в Закона за туризма, така че той да бъде работещ“, каза Ангелкова.  

Очаква се от следващата седмица по нейно разпореждане да започне цялостна проверка на състоянието на плажовете, приключилите съдебни процедури за отдаване на концесия и още колко могат да бъдат отдадени под наем. „Това е една от стъпките да бъде осигурено безпроблемното протичане на летния сезон, да има на максимален брой морски плажове водно спасяване, почистване, медицинско обслужване“, каза още министърът на туризма.

източник Дарик

Коментари

Още от последните новини