Google ще промени правилата за съхранение на потребителски данни

Google ще промени правилата за съхранение на потребителски данни - E-Burgas.com

Google ще промени правилата за съхранение на потребителски данни за редица свои услуги, като информацията ще бъде изтривана автоматично след изтичане на давността. Това се посочва в изявление на изпълнителния директор на компанията Сундар Пичай, публикувано в сряда.

Google възнамерява да предприеме допълнителни мерки за защита на личните данни на потребителите. Пичай обясни, че всички данни ще бъдат изтривани автоматично 18 месеца след събирането им. Това по-специално се отнася до информация за това къде се намира потребителят от посочените приложения, както и информация за заявки за търсене.

Потребителите могат също да намалят времето, след което данните се изтриват от 18 месеца на три. Освен това функцията за изтриване може да бъде напълно деактивирана.
Според Пичай, информацията от профилите на YouTube ще бъде изтривана 36 месеца след получаването й. Този период може да бъде намален до 18 или три месеца.
Google многократно е критикуван за факта, че услугите му събират твърде много данни за потребителите, включително и без тяхното знание.Източник: БГНЕС

Коментари

Още от последните новини