Големите търговски вериги ще продават само българско агнешко за Великден

Големите търговски вериги ще продават само българско агнешко за Великден  - E-Burgas.com

Всички големи търговски вериги за Великден ще продават само българско агнешко. Това обяви изпълнителният директор на Сдружението за модерна търговия Йордан Матеев.

"Българското селско стопанство има много сериозни проблеми. Не можем да прехвърляме отговорността за тях на големите търговски обекти. Те се решават с държавни политики", подчерта Матеев по Нова тв.

По думите му 70% от рафтовете в големите търговски вериги са с български стоки. Той е на мнение, че кризата може да има положителен ефект върху увеличаване на дела на българските производители.

Време е за солидарност и подкрепа на българското производство", заяви той.

Директорът на Сдружението за модерна търговия призова потребителите да избират родното производство и да бъдат солидарни.

Кризата с коронавируса удари всички сектори на икономиката, включително и земеделието. За да отговори на нуждите на земеделието, ресорното министерство реши да задължи големите вериги да отделят 50% от площта си за местни стоки. Това провокира задочен спор между държавата и търговците.

Свързани статии
Цените на храните отново се вдигат Мъж получи условна присъда за търговия с вот МВР работи по 100 случая за купуване на гласове 612 са образуваните досъдебни производства за търговия с вот до деня за размисъл Бургаска област сред най-разследваните от МВР за търговията с вот Как се търгува вот в Бургаско – от брашно и макарони до опрощаване на борчове "Изправи се! Мутри Вън" - Бургас натири Цветелин Георгиев Премиерът Стефан Янев: Работата срещу купения вот дава резултати Иван Гешев иска имунитета на бургаски кандидат-депутат, търгувал с вот в Маринка Девет мъже са задържани в Бургаско за търговия с вот (Снимки)
Тагове
храни търговия
Коментари

Още от последните новини