Гледайте пиесата „Балкански синдром“ на Станислав Стратиев на 21 февруари в ДТ „Адриана Будевска“

Гледайте пиесата „Балкански синдром“ на Станислав Стратиев на 21 февруари в ДТ „Адриана Будевска“ - E-Burgas.com

Премиера на пиесата на Станислав Стратиев "Балкански синдром" ще бъде поставена на 21-ви февруари от 19.00 часа на сцената на Драматичен театър "Адриана Будевска".

По нашите ширини върлува силно заразен синдром - балкански, който по един особен, несравним начин излага на показ същността ни. Пиесата на Станислав Стратиев живее повече от тридесет години, разхожда се по сцените на родните театри, по улиците, в магазините... Неговият "Балкански синдром" се превърна в нарицателно за преходното състояние на балканския човек. И не случайно е изборът на режисьора Христо Симеонов и на любителската театрална трупа при Народно читалище "Пробуда-1880г. Бургас".

Публиката ще бъде въвлечена в приключение, което е трудно да се разкаже, но го е преживявала многократно в ежедневието си. Ще продължаваме да обвиняваме другите, търсейки оправдание за собствените си неудачи. Ще се присмиваме на всичко и на всички, а несъзнателно ще се смеем на себе си, защото общата ни диагноза е "балкански синдром".

В спектакъла участват Мартин Димитров, Християн Желев, Магда Симеонова, Станимир Петров, Румяна Костова, Пепи Вълчева, Ивелина Манолакева, Полина Чакърова, Иван Гиргицов, Венцислав Стоянов, Георги Минков, Мила Крумова, Иван Крумов, Васил Михалев, Стоян Величков, Георги Големанов, Аглика Атанасова, Ана Петрова, Велемир Митков и Фолклорен ансамбъл "Атанас Манчев".

Премиерата е на 21 февруари от 19.00 часа на сцената на ДТ "Адриана Будевска".

Коментари

Още от последните новини