Гласувайте за бургаския капитан Никифор Герчев в номинациите за Морски оскар!

Гласувайте за бургаския капитан Никифор Герчев в номинациите за Морски оскар! - E-Burgas.com

Международната морска спасителна федерация /IMRF/ организира онлайн гласуване за носителите на приза за цялостни залуги в търсенето и спасяването на хора по море в световен мащаб или както популярно е наречена наградата - Морски оскар. Бургазлията капитан далечно плаване Никифор Герчев е номиниран като финалист за получаване на отличието. Признанието той получава за цялостни постижения в морското хуманитарно спасяване. 

Гласът си за кап. Герчев можете да дадете на https://www.facebook.com/internationalmaritimerescuefederation/photos/a.836108453123098/2026343164099615/?type=3

Капитан Никифор Герчев е изпълнителен директор на Доброволческата организация Булсар за спасяване при морски катастрофи и бедствия. Има стаж във военния и търговския флот. Участвал е и лично е ръководил множество рисковани операции на море и високоспециализирани технически мероприятия, свързани с обезопасяване на морски инциденти и ликвидиране на последиците от аварии. Допринесъл е за спасяването на повече от двеста и петдесет души при различни застрашаващи живота им обстоятелства. 

Церемонията по награждаването ще се състои довечера. Тя се провежда в рамките на Годишната регионална среща на европейските организации на Международната морска спасителна федерация, която ще се проведе в централата на Норвежката морска спасителна служба "RS Noatun". 

Веднага, след като бе обявено, че бургазлията е номиниран за присъждане на отличието, потърсихме капитан Герчев, за да коментира как приема предстоящото получаване на приза. 

"Тази номинация за мен е голяма чест. Посвещавам признанието на моя роден град Бургас, на Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров", което съм завършил, на флота, където съм служил и разбира се, на моето семейство", каза за e-Burgas.com капитан Герчев.

Гледайте церемонията за наградите IMRF 2018 на живо днес, 8 ноември 2018 г. от CET 19:00 (18:00 GMT), на канала на IMRF: http://bit.ly/imrfawards.

Автор Татяна БАЙКУШЕВА

Коментари

Още от последните новини