Гларусите в Бургас се разхлаждат на фонтана в центъра на града /видео/

Добър начин за спасение от голямата жега намериха младите гларуси, които живеят в центъра на града. Излюпилите се през миналата пролет птици все още не умеят да летят добре и очевидно им е трудно да стигнат до морето в горещината. За това някои от тях се се настанили в прохладния водоскок на площад "Тройката".

Оранжев код за жеги е в сила за по-голямата част от страната. Днес времето ще бъде слънчево и горещо, като на места се очаква температурите да надхвърлят 40 градуса. В областите Перник, София, София – област, Смолян, Габрово, Търговище и Разград температурите ще бъдат с няколко градуса по-ниски - обявен е жълт код за опасни горещини, прогнозират от НИМХ към БАН, цитирани от ИА “Фокус”.

Над Черноморието ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в северните райони – до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 30 и 37 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 23-26 градуса. 

В планините също ще е слънчево. Ще духа до умерен, по билата силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 30 градуса, на 2 000 метра – около 23 градуса.

Коментари

Още от последните новини