Георги Величков спечели първия турнир за сезона

Георги Величков спечели първия турнир за сезона - E-Burgas.com

Този уикенд в клуб „Академията“ се изигра първия ранкинг  турнир от новия сезон в родния снукър. Георги Величков триумфира с титлата след успех с 4:2 фрейма на финала над младия талант Виктор Илиев.
Двамата изиграха много качествен и бърз двубой, като в крайна сметка опита на Величков и концентрацията му в определени моменти му помогнаха. Георги ознаменува добрата си форма с брейк от 73 точки в последния фрейм на турнира. Рефер на финала беше Стефана Алексова. 
Двамата финалисти нямаха проблеми в полуфиналите, където Георги Величков се справи с 3:0 над Йоан Саламбашев, а Виктор Илиев победи с 3:0 Виктор Гайдов. Големият отсъстващ в турнира беше републиканския шампион Братислав Кръстев, който не успя да участва поради лични ангажименти. 
Общо 28 човека се включиха в турнира, като прави впечатление включването на много млади играчи в турнира. Най-младите Максим Костов и Иван Велинов са на 12 години, докато Велиан Димитров, Калин Стефанов, Виктор Иванов са на 15 години, а Радослав Дочовски от Мездра е на 14 години. Следващият турнир от календара на българска снукър федерация ще се проведе на 19 и 20 октомври. 
 

Коментари

Още от последните новини